ajax loader

“Traditii Romanesti In Bucuresti” a desfasurat in perioada 26–30 aprilie 2013 pe platoul Academiei Militare din Cotroceni, “Targul de Paste”. Evenimentul a avut ca scop principal promovarea produselor traditionale romanesti, cu gust autentic, fara conservanti si alti aditivi, intr-un cadru foarte usor accesibil.

Bucuresti Bucuresti, ce drag imi esti…”Gica Petrescu. Multe au fost, putine au ramas. Intr-o Capitala invadata de malluri si de hipermarketuri, ecourile povestilor despre vechiul targ al Bucurestilor se estompează pe zi ce trece si produsele autentice romanesti sunt din ce in ce mai rare. Nu putini sunt aceia isi amintesc cu drag de „calusei”, de „lanturi”, de standurile unde se tragea la tinta cu alice de plumb, de gratarele cu mititei inconjurate in permanentă de un fum albastrui, de limonada, braga, bere rece sau tuica servita la „toi” in carciumile asezate la tot pasul.

Vizitatorii s-au rasfatat cu o pastramioara delicioasa de berbecut si afumaturi fragede ardelenesti, de-ti lasa gura apa, branzica de capra cu seminţe de chimen sau savuroasa branza de burduf invelita in coaja de brad, produse crude-uscate, carnati proaspeti sau afumati, costita de miel sau de porc, muschiulet impanat, si au regasit gospodari de seama din toate colturile romanesti si neveste gospodine, gatite cu sorturi traditionale si basma rosie, pregatite cu bucate boieresti.

Mai multe imagini din cadrul evenimentului, regăsiți în galeria foto de mai jos.